השף דיוויד יארנוס הוא שף מעוטר בכוכבי מישלן. הוא הבעלים של מסעדה יוקרתית בצפון ספרד ומסעדה תאומה בטאיפיי, בירת טאיוואן. הוא לא ביקר בטאיוואן במשך שלוש שנים, בעקבות מגפת הקורונה, וכעת סוף סוף יוצא לדרך. יארנוס לא רק בודק את המסעדה, הוא גם סקרן לפגוש את המקומיים, למצוא שפה משותפת, להבין את ההבדלים, ובדרך גם מתיידד עם שף מקומי, עטור כוכבי מישלן גם הוא, קאי הו.
סרטו התיעודי של פדרו פיירה (מפיק "אוכל לנשמה", פסטיבל חיפה 2018) מפתה אותנו דרך העיסוק המרהיב במטבח עילי, במפגש בין תרבויות, בין שני אנשים מקצוות שונים של העולם שחולקים אהבה לקולינריה.
פילמוגרפיה: LA QueenCiañera (2021), Música maestros (2014)
שָׂ פֹות בצלחות
שיחה עם השף אסף דוקטור על שפות בצלחת ממזרח למערב, על רב תרבותות, על המחויבות למקומיות ועל כוחה של הצרת הגבולות ביצירת טעמים. על חיבור בין מטבח מקראי למטבח הישראלי.
לאחר ההקרנה יתקיים פאנל וארוחת טעימות עם אשת הקולינריה והעיתונית הילה אלפרט
בימוי: ג'סטין קורזל | ארה"ב 2024 | 114 דקות | אנגלית | תרגום לעברית
פרטים נוספיםעל המסדרבימוי: קלי או'סאליבן, אלכס תומפסון | ארה"ב 2024 | 115 דקות | אנגלית | תרגום לעברית, אנגלית
פרטים נוספיםעל גוסטלייטבימוי: פאולו טביאני, ויטוריו טביאני | איטליה 1972 | 90 דקות | איטלקית | תרגום לעברית, אנגלית
פרטים נוספיםעל לקדוש מיכאל היה תרנגול