accessability icon facebook instagram calender cart sort info playCarousel icon stopCarousel icon basket icon

טעם השמיים | A Taste of Sky

קולנוע קולינרי

"טעם השמיים" הוא לא רק חגיגה גסטרונומית. הסרט מספר סיפור מעורר השראה על החשיבות של נתינת הזדמנויות. "הסרט עוסק בנושאים של חיי משפחה, אמביציה והזדמנויות לנשים ובו בזמן מעורר את תאבוננו דרך דימוים מרהיבים של נופים ותבשילים

סקרין
  • ארכיון - פסטיבל 35
  • בימוי: מייקל יושן ליי
  • ארה"ב, בוליביה, דנמרק 2019
  • 85 דקות
  • אנגלית, ספרדית
  • תרגום לעברית, אנגלית

קלאוס מאייר הוא יזם קולינרי מדנמרק ואחד המייסדים של מסעדת 'נומה'. מאייר מגיע לבוליביה כדי להשיק מהפכה גסטרונומית בלה פז - הוא פתח מסעדת עלית ובית ספר לבישול עבור הצעירים העניים של המדינה. קנזו, צייד שגדל ביערות האמזונס, ומריה קלאודיה, שנולדה בהרי האנדים, לומדים ב"גוסטו", עובדים לקראת עתיד טוב יותר ומנסים להפוך את בוליביה ליעד הקולינרי הבא.

סרט ביכורים

בתום הסרט תתקיים שיחה בגן הפסטיבל בנושא: מבשלים סיכוי
דובר: השף פרנק אזולאי. 
אזולאי נולד בפריז והיה חלק מחבורות הרחוב שלה, מהן המשיך לפנימייה של נוער בסיכון. אחר כך באה העלייה ארצה הצבא והרומן עם המטבחים. בארץ, בניו יורק, מסעות באולפנים. קריירה ארוכה, עליות, מורדות ושף אחד מלא להט המסתכל לחיים ביושר מוחלט. אזולאי ידבר על חייו, על המקומות בהם מטבח פוגש את הרחוב ומה יש בו בתמהיל עולם המסעדנות שמתכתב בהצלחה מוכחת עם עולם הנערים בסיכון.


  • בימוי מייקל יושן ליי
  • הפקה אנדרו רנזי, קווין איוואשינה, מייקל יושן ליי, אבי דייוויס, ג'ס קוואן
  • תסריט מייקל יושן ליי
  • צילום ג'פרי לואיז פטרמן
  • עריכה סופיה סוברקאסו, בנג'מין וולין, מייקל יושן ליי
  • מוזיקה ג'ון קארי
  • פסטיבלים טרייבקה, CPH:DOX
  • מקור סינפיל, תל אביב