* שימו לב: ההקרנה מיוחדת ב-26.9 ב-85 ש"ח:
*דו"ח המבקר*
דיון על ביקורת מסעדות: שיחה על אגו, על יחסי שף-מבקר בארץ קטנה, על ניסוח שפה, על מקומו המשתנה של מבקר מול ביקורת ההמון, הרצון לקהל ועל רגשות אשם
במפגש אחד על אחד עם מבקר המסעדות המכונה "ביצה עלומה" ניסן שור.
לאחר הדיון ארוחת טעימות בגן הפסטיבל
יום שישי האחרון לפני חג המולד הוא הערב העמוס ביותר בשנה במסעדת יוקרה בלונדון, והשף הראשי, אנדי, בפיגור עוד לפני שהוא מתחיל את המשמרת. הוא מאחר לעבודה בגלל בעיות אישיות ומגלה שהמארחת אישרה יותר מדי הזמנות, שמפקח תברואה דעתן מסתובב במטבח, שיש מתיחות בצוות. ואם לא די בכל זה, המנטור של אנדי, שף סלבריטאי, מגיע במפתיע ומביא איתו את בת זוגו, מבקרת מסעדות נחשבת.
"נקודת רתיחה", שמגיע לחיפה הישר מן הבכורה העולמית בפסטיבל קרלובי וארי, מבוסס על סרט קצר עטור פרסים. הסרט צולם כולו בשוט אחד ומיטיב להעביר למסך את האנרגיה, האגו והטרוף של מסעדת יוקרה. הוא מתמקד בלחץ הבלתי פוסק ובמחיר האנושי שהוא גובה, ונשען על הופעה משובחת של סטיבן גרהאם בתפקיד הראשי.
פילמוגרפיה: Villain (2020).
הקולנוע הקולינרי אוצר השנה בתוכו את עומס התשוקה והבדידות של השף. לאורך ההיסטוריה המטבח היה סמל סטטוס, והשף היה הקורבן של תשוקתו שלו לגעת בצמרת.
שלושה סרטים עוסקים בנושא זה: השף הצרפתי, סרט תקופתי שהופך את הסיטואציה הקורבנית של הגיבור לשיר הלל לחופש היצירה והאהבה. נקודת רתיחה, סרט שמכניס את הצופה לתהליך היצירה, לטירוף, לאגו ולעומק בדידותו של השף. שף, סרט שהוא דיוקן של האדם, השף, הסופר ואיש המדיה אנתוני בורדן. הסרט הנוסף ברצועה עוסק בפשטות, אהבה, נאמנות ושיתוף פעולה בין האדם לידידו הטוב ביותר, הכלב - ציידי הכמהין.