כמו "הלהקה", "סוף העולם שמאלה" ו"פעם הייתי" - גם סרטו החדש של הבמאי המוערך ואהוב אבי נשר, המועמד ל-15 פרסי אופיר כולל הסרט הטוב ביותר, הוא סרט התבגרות מקורי ומפתיע ומעורר מחשבה בהשארת אירועים אמיתיים המהדהדים גם כיום.
קיבוץ ניצנים, 1948. מחלקה מחטיבת גבעתי מגיעה כדי להגן על יושבי המקום לקראת הלחימה המתקרבת. במקביל, מתמקמת מחלקה חמושה של חיילים מצרים מול הקיבוץ הקטן, ואליהם מתלווה במאי קולנוע צעיר (אמיר חורי) שתפקידו לתעד את הלחימה, ובעיקר להשיג את "תמונת הנצחון" של הצבא המצרי.
בשני העולמות הנפרדים והעוינים – הישראלי והמצרי – מתפתחות, בצל הסכנה, מערכות יחסים רומנטיות, חבריות ומשעשעות. הבמאי המצרי מתעד גם את המתרחש בכפר וגם, מרחוק, את המתרחש בקיבוץ ממול ומוצא להפתעתו הרבה במשותף בין הצעירים בשני הצדדים. בקיבוץ, את עינו צדה דמות נשית מרשימה – מירה בן ארי (ג'וי ריגר) – אשר מתעקשת להשתתף בכל פעולה מבצעית לצד הלוחמים אך במקביל גם מקיימת מערכת יחסים סוערת עם מפקד הכוח (ידין גלמן). סרטו של במאי המצרי הופך יותר ויותר לקומדיית נעורים מסחררת ואופטימית אך בסופו של דבר, רצף אירועים בלתי צפוי מוביל לעימות אלים בין שני הצדדים, שלא ברור מי ייצא בסופו עם תמונת נצחון.
במסגרת האירוע יתקיים לאחר הקרנת "תמונת נצחון", פאנל בהשתתפות אנשי רוח ותרבות אשר ידונו במנגנון ה"סיפור" ככלי נשק השולח אנשים לקרב.
בהמשך הפסטיבל, תתקיים הקרנה מיוחדת של "שבילי התהילה" (1957), סרטו הקלאסי של סטנלי קובריק. לאחר ההקרנה, ייערך שיח על קולנוע אנטי מלחמתי פורץ דרך ומשנה דפוסי חשיבה, בהשתתפות מבקר הקולנוע בנימין טוביאס ואבי נשר.