יין הוא לא רק יין. הוא עבודה קשה, תשוקה ללא גבולות, עוגן לאירועים חברתיים, מפתח לחושים. יין נושם וחי ונוסע בעולם.
הסרט התיעודי החדש "מן האדמה לשולחן" מוביל אותנו כל הדרך מן הגפנים העירומות של אמצע החורף ועד למרתף הצונן בו מוחזקים הבקבוקים המוכנים; ממטבחים מסורתיים ועד לאירועים גסטרונומיים; מימים קשים ביקב ועד לאורות הנוצצים של מסעדות יוקרה. אנחנו פוגשים מומחים ליין, שפים, מדענים, סומלייה ועוד, לומדים על התעשיה והעשייה מכל הכיוונים, על מה הופך יין לנפלא, על השילוב הנכון בין יין לאוכל. כל מה שצריך לדעת על 'המשקה התרבותי ביותר בהיסטוריה של האנושות'.
פילמוגרפיה: Nordic by Nature - Michelin Stars (2021), Michelin Stars: Tales from the Kitchen (2017)
לאחר ההקרנה - מפגש של העיתונאית ואשת הקולינריה הילה אלפרט עם הסומלייה איש היין אבירם כץ.
בימוי: מהדי אידיר, גראן קור מלאד | צרפת 2024 | 134 דקות | צרפתית | תרגום לעברית, אנגלית
פרטים נוספיםעל מסייה אזנבורבימוי: פאולו טביאני, ויטוריו טביאני | איטליה 1977 | 114 דקות | איטלקית | תרגום לעברית, אנגלית
פרטים נוספיםעל פאדרה פאדרונהבימוי: אלירן פלד | ישראל 2024 | 72 דקות | עברית, אנגלית, גרמנית | תרגום לעברית, אנגלית
פרטים נוספיםעל המשפט האחרון של קפקא