שופטים

תחרות כרמל - חבר השופטים

שמי זרחין

שמי זרחין הוא תסריטאי, במאי וסופר, בוגר החוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א. בין הפרסים בהם זכה נמנים פרס שרת האומנויות 1996, פרס לנדאו 2008, פרס אשכול לספרות 2018, 3 פרסי אופיר כבמאי ותסריטאי, ועוד. זרחין יצר כמה מההצלחות הגדולות של הקולנוע והספרות הישראליים בעשורים האחרונים. סרטיו זכו בעשרות פרסים בארץ ובעולם, ביניהם "לילסדה" (1995), "מסוכנת" (1998), "הכוכבים של שלומי" (2003), "אביבה אהובתי" (2006), "העולם מצחיק" (2012), "המילים הטובות" (2015), "השתיקה" (2022) ו"חמדה" (2024). כמו כן, הוא השתתף בכתיבת הסרטים "סיפורי תל אביב" (1992) ו"נודל"  (2007), ערך תסריטים, פרסם מאמרים וביקורות בעיתונים שונים ועוד. ספרו "עד שיום אחד" (2011), מרבי-המכר הגדולים בישראל, זכה בפרסים ויצא לאור באירופה ובארה"ב, ואף נכלל ברשימת עשרת הספרים המתורגמים הטובים ביותר לשנת 2013 בכמה כתבי עת אמריקאיים. בשנת 2017 יצא לאור ספרו רב המכר "אח שלי איוב". הוא מלמד תסריטאות ובימוי בבית הספר סם שפיגל בירושלים מיום הקמתו.

 

 
שמי זרחיןשמי זרחין

יואב רועה

יואב רועה הוא קולנוען ומפיק של סרטי קולנוע וסדרות טלוויזיה בתחום העלילתי והדוקומנטרי. בשנת 2008 הקים את חברת "גם סרטים" ביחד עם אורית זמיר, שניהם בוגרי בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סם שפיגל בירושלים. החברה מביאה אל המסך יצירות השואפות לאתגר את השדה הקולנועי ולייצר שיח אמנותי משמעותי. בין יצירותיהם: "המשלחת" (2023, עלילתי, מאת אסף סבן, ישראל/פולין/גרמניה – הוקרן בבכורה בפסטיבל ברלין, זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל זלין ופרסי התסריט ואנסמבל בפסטיבל ירושלים); "העתיד" (2023, עלילתי, מאת נעם קפלן, ישראל/צרפת – הוקרן בבכורה בפסטיבל טרייבקה); "האיש שרצה לדעת הכול" (2023, עלילתי, סדרת דרמה-בלשית בבימויה של מיכל ויניק – שודרה בכאן 11); "שישו ושמחו" (2022, עלילתי, סדרת דרמה-קומית מאת סיגלית ליפשיץ ושלום הגר – שודרה בכאן 11); "אסיה" (2020, עלילתי, מאת רותי פרי-בר, ישראל/צרפת – זכה ב-9 פרסי אופיר, כולל פרס הסרט הטוב ביותר, הוקרן בבכורה בפסטיבל טרייבקה, זכה בפרס הבימוי ע"ש נורה אפרון, פרס השחקנית ופרס הצילום, וזכה בפרס סרט הביכורים הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים).

 

 
יואב רועהיואב רועה

שירה ארד

שירה ארד היא עורכת קולנוע עלילתי ותיעודי ישראלית. היא זכתה בפרס אופיר לעריכה הטובה ביותר על עריכת הסרט "אבינו", פרס העריכה בפסטיבל הסרטים בחיפה על "אנטנה", ופרס העריכה בדוקאביב על הסרט הקצר "איש ההולך". סרטים שערכה השתתפו בפסטיבלים יוקרתיים כגון קאן, ברלין, טורונטו, טוקיו, טרייבקה, רוטרדם ורבים אחרים, שם הם זכו בפרסים. בין הסרטים שערכה: "חדר 514", "ימים נוראים", "משפחה בטרנס", "מכתב מהעבר", "פוליקר: הילד שבי" ועוד. בנוסף היא ערכה את הסדרה "אחרי חצות: הסוד הכי שמור בעיר", עליה היתה מועמדת לפרס אופיר. שירה היא גם יועצת תסריט ויועצת מוזיקלית, חברת האקדמיה האירופית לקולנוע ומרצה לעריכה קונספטואלית בבית הספר לאמנות מנשר.

 
שירה ארדשירה ארד

ריטה שוקרון

ריטה שוקרון היא שחקנית קולנוע, טלוויזיה ותיאטרון ישראלית מוערכת. זוכת פרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר לשנת 2022 עבור הופעתה בסרט "קריוקי". שוקרון שיחקה במספר רב של סרטים וסדרות טלוויזיה, ביניהם: "נציב המלח", "סיפור שמתחיל בלוויה של נחש", "תיאום כוונות", "הכוכבים של שלומי", "עניין של זמן", "טירונות" ו"השיר שלנו". בנוסף, היא גם משחקת בתיאטרון.

 
ריטה שוקרוןריטה שוקרון

תחרות עוגן הזהב - חבר השופטים

איתן גרין

איתן גרין הוא במאי קולנוע, תסריטאי, שחקן, ופרופסור אמריטוס בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. הוא עורך תסריטים לסרטים באורך מלא (בין הסרטים שעליהם עבד נמנים "חסד מופלא", "קלרה הקדושה" ו"החייל הנעלם") ולדרמות וסדרות טלוויזיה רבות (וביניהן "מבצע סבתא", "שבתות וחגים"). כבמאי ותסריטאי הוא יצר בין היתר את הסרטים הבאים – "עד סוף הלילה" אשר ייצג את ישראל בפסטיבל קאן במסגרת "מבט מסוים" והיה המועמד הישראלי לאוסקר האמריקאי בשנת 1984; "אזרח אמריקאי" אשר זכה בפרס איגוד המבקרים הישראלי והשתתף בפסטיבל המכון האמריקאי לקולנוע בלוס אנג'לס בשנת 1992; "זולגות הדמעות מעצמן" – 1996; "חלומו של הנרי" – 2004; "הכול מתחיל בים", אשר זכה בפרס החדשנות בפסטיבל מונטריאול וייצג את ישראל בתחרות האקדמיה האירופאית בשנת 2007; "חדרי הבית" – 2016; ו"בתי אהובתי" – 2023.

 
איתן גריןאיתן גרין

דנה מודן

דנה מודן היא יוצרת, תסריטאית, שחקנית ובמאית מהבולטות בישראל. בין יצירותיה הבולטות בטלוויזיה נמנות "ככה זה" (yes), "אננדה" (HOT), "אבירם כץ" ("כאן") ו"אהבה זה כואב" (ערוץ 10). מודן יצרה ושיחקה בדרמות וסדרות פורצות דרך, וזכתה בפרסי האקדמיה הישראלית, פרס לנדאו ועוד. בקולנוע ביימה את הסרט "הנכס" (2024), ובתחום המגזין יצרה והנחתה תוכניות כמו "עונת החתונות" ו"דאבל דייט". מודן היא בוגרת לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב ולמדה משחק בבית צבי.

 
דנה מודןדנה מודן

מיכל ויניק

מיכל ויניק היא במאית ותסריטאית ישראלית מוערכת. בוגרת אוניברסיטת תל אביב, שם היא מלמדת תסריטאות ובימוי בבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש. בנוסף, היא מרצה לתסריטאות במכללה האקדמית בית ברל. סרטה העלילתי הראשון באורך מלא, "ברש" (2015), אותו כתבה וביימה, הוקרן בבכורה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בסן סבסטיאן במסגרת קטגוריית "במאים חדשים", וזכה בשלושה פרסים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה.  בין יצירותיה הנוספות: "ולריה מתחתנת" (2022) ו"האיש רצה לדעת הכול" (2024). ויניק היא זוכת פרס אופיר לתסריט המקורי הטוב ביותר ואחת ממייסדות פורום הקולנועניות, הפועל לקידום שוויון הזדמנויות לנשים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל. 

 

 
מיכל ויניקמיכל ויניק

 
קולנוע ישראלי - חבר השופטים

רנן שור

רנן שור הוא במאי קולנוע ישראלי. בין הסרטים שביים נכללים "חתונה בירושלים" (1985), "בלוז לחופש הגדול" (1987) ו"הבודדים" (2009). סרטו התיעודי "המעורר – רומן מכתבים בין סב לנכדו" (2024) נבחר להקרנה בקטגוריית ה"מאסטרים" בפסטיבל דוקאביב 2024. שור הוא המנהל המייסד של בית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה, משרה שבה החזיק בין השנים 1989 ו-2020. בין היתר, הוא ממייסדי קרן הקולנוע הישראלי (1979), הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה (1992), הסינמטקים של הרצליה וחולון (2008), מיזם הקולנוע וטלוויזיה ירושלים (2009) וחממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי (2011-2019).

 
רנן שוררנן שור

דנה מורג

דנה מורג אשת קולנוע ומומחית תוכן ישראלית. שימשה כמנהלת האמנותית של סינמטק תל-אביב בין השנים 2021 ו-2024. ניהלה במשך 16 שנה בחברת yes את רכש הסרטים לשירות ה-VOD ולערוצי הסרטים, ושימשה כלקטורית סרטי מקור ב-yes ובמכרזי yes דוקו. בוגרת בהצטיינות של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל-אביב (תואר ראשון), ושל החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ווריק באנגליה (תואר שני).

 
דנה מורגדנה מורג

דניאלה נוביץ

דניאלה נוביץ היא צלמת קולנוע וטלוויזיה אמריקאית/ישראלית. היא עשתה היסטוריה בכך שהפכה לאישה הראשונה שזכתה הן בפרס אופיר לצילום ("אסיה", 2020) והן בפרס האקדמיה לטלוויזיה על צילום ("קרתגו", 2023). יצירות בולטות שלה הן הסדרה "ילד רע" (2024), שהוצגה בבכורה בפסטיבל טורונטו – סדרה שיצר רון לשם וביימה הגר בן אשר; "נורמלי", הסדרה המועמדת לאמי בבימויו של אסף קורמן (HBO Max); הסרט Watch List שהיה מועמד לפרס גאווד אוריאן (האוסקר הפיליפיני) לצילום; "אסיה", בבימויה של רותי פריבר שגרף תשעה פרסי אופיר וזכה בצילום הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים ובפסיטבל טרייבקה. דניאלה בוגרת בית הספר AFI שבלוס אנג׳לס.

 
דניאלה נוביץדניאלה נוביץ

נועה אהרוני

נועה אהרוני היא תסריטאית ובמאית קולנוע ישראלית וכן מנחת סדנאות קולנוע ופסיכודרמה. נועה היא בוגרת לימודי טלוויזיה וקולנוע בספיר. היא זכתה בפרס עליזה שגריר עבור סרט הסטודנטים שלה "סרט ברוטו". בשנת 2000, החלה את דרכה כבמאית, ומאז עוסקת בבימוי ותסריטאות של סרטים, סדרות ותוכניות טלוויזיה. כיום מלמדת בבתי ספר לקולנוע. סרטה העלילתי "עד סוף הקיץ" זכה בפרסים בפסטיבל בקולנוע הבינלאומי בחיפה ובפסטיבל הקולנוע הבינלאומי ברחובות. סרטה "ילדי הצללים" זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בפורום היוצרים הדוקומנטריים, השתתף בתחרות הרשמית "דוקאביב" ובפסטיבל IDFA היוקרתי. סרטה "סתמי" זכה בפרס ה-Diversity החשוב בפסטיבל היוקרתי לסרטים קצרים ביפן Short Shorts  ובפרס הסרט הקצר הטוב ביותר בדאלאס טקסס, והיה מועמד לפרס אופיר. הסדרה "ד"ר רודי: האמת העירומה" הייתה מועמדת לסדרה הטובה ביותר בפורום היוצרים הדוקומנטריים. וסרטה החדש "סבוטאז'" הוא דוקו-אנימציה שזכתה בפרס הסרט הטוב ביותר בפורום היוצרים הדוקומנטריים. מיד אחרי מתקפת הטרור על ישראל ב-7.10, נועה החלה לתעד את סיפורן של התצפיתניות הנרצחות של נחל עוז בסרט התיעודי "חיילות של אף אחד", וממשיכה בתיעוד בסרט ההמשך "חטופות" העוסק בתצפיתניות שנחטפו מנחל עוז ועודן מוחזקות בשבי החמאס.

 
נועה אהרונינועה אהרוני

אסף ברנשטיין

אסף ברנשטיין הוא במאי ותסריטאי מוערך, המוכר בזכות עבודתו בטלוויזיה ובקולנוע. הוא בוגר מצטיין של בית הספר לאמנויות ע"ש טיש באוניברסיטת ניו יורק. ברנשטיין שימש כיוצר ובמאי של העונה הראשונה פורצת הדרך של סדרת "פאודה" בנטפליקס, שנבחרה על ידי הניו יורק טיימס לאחת מעשר הסדרות הבינלאומיות הטובות של העשור. בנוסף, הפיק וביים את פרק הפיילוט של הסדרה Warrior עבור HBO/Cinemax, שנכללה ברשימת עשרים הסדרות האמריקאיות הטובות של שנת 2019 לפי מגזין Rolling Stone ושנכנסה לעשירייה המובילה של נטפליקס ב-2024. בקולנוע, ברנשטיין כתב וביים את "החוב", שזכה לעיבוד מחדש בכיכובן של הלן מירן וג'סיקה צ'סטיין, ושהניב למעלה מ-100 מיליון דולר בקופות. סרטו "אל תסתכלי" משנת 2023, בכיכובם של ג'ייסון אייזקס ואינדיה אייזלי, הגיע למקום החמישי ברשימת עשרת הסרטים הנצפים בנטפליקס בארה"ב. כיום ברנשטיין מביים ומשמש כמפיק בפועל של סדרת The Kollective עבור Hulu, מותחן גיאופוליטי על עיתונאות בעולם של פוסט-אמת, שנוצר על ידי יוצרי "גומורה" ו-ZeroZeroZero.

 
אסף ברנשטייןאסף ברנשטיין


קולנוע ישראלי - קצרים - חבר השופטים

גיל סימה

גיל סימה הוא יוצר ומפיק קולנוע ישראלי. בשנת 2015 ייסד את חברתו "סימה סרטים", שמאז נוסדה הספיקה להפיק עשרות פרויקטים. בין סרטיו האחרונים נכללים "טרופיקנה" (2024, פיצ'ר עלילתי), שהוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל קרלובי וארי ובפסטיבל ירושלים; "טאבו: עמוס גוטמן" (2024, פיצ'ר דוקומנטרי), שהוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל רוטרדם וזכה בפרס העריכה בפסטיבל ירושלים. "אזרח מודאג" (2022, פיצ'ר עלילתי), אשר הוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי ברלין, זכה בפרסי התסריט והמוזיקה בפסטיבל ירושלים, ונרכש על ידי HBO. "מיני די וי" (2022, פיצ'ר תיעודי), שהשתתף בתחרות הרשמית בפסטיבל דוקאביב והופץ בקולנוע לב. סימה משמש כיועץ ולקטור עבור קרנות קולנוע רבות בישראל ובחו"ל, בהן: קרן הקולנוע הישראלי, IDA, פסטיבל סן פרנסיסקו, הקרן החדשה, קרן רבינוביץ' ועוד.

 
גיל סימהגיל סימה

מולי לנדסמן

מולי לנדסמן שפילמן היא במאית, תסריטאית ומפיקה ישראלית. היא סיימה בהצטיינות לימודי קולנוע בבית הספר "קמרה אובסקורה" בשנת 1995. בשנת 1996 הקימה יחד עם בן זוגה צליל את חברת ההפקות "שדות צפון", המתמקדת בסרטים דוקומנטריים חברתיים ואישיים. הסרטים שלהם הופקו עבור ערוצי השידור בארץ ומוצגים בישראל ובעולם, ובפסטיבלי סרטים בינלאומיים. בין הסרטים שהפיקו: "החלום האירופי" (2023, הוט 8, פסטיבל חיפה), "המזכיר" (2018, יס דוקו), "סיפור המתחיל בתמונה" (2014, הערוץ הראשון, על אודות חייה הסוערים של מרגוט קלאוזנר), "הסיכוי האחרון" (2004, הערוץ הראשון, פרס הסרט הטוב ביותר פסטיבל הסרטים חיפה). בין השנים 2005 ו-2008 היא לימדה בימוי קולנוע דוקומנטרי במכללת תל-חי. בין השנים 2019 ו-2023 שימשה כלקטורית בתחום התיעודי בקרנות הקולנוע הציבוריות.

 
מולי לנדסמןמולי לנדסמן

ירון שין

ירון שין (המוכר גם כ-Jewboy) הוא מנהל פרויקטים, קריאטיב וארט דירקטור, מעצב, מאייר, אנימטור ועורך עם ניסיון עשיר בתעשיית הטלוויזיה, הקולנוע, התרבות והאמנות מאז שנת 2000. עבודותיו היצירתיות והייחודיות הקנו לו מעמד בולט בעולם האמנות החזותית בישראל, והוצגו במגוון תערוכות בארץ ובחו"ל. פרויקטים רבים בהובלתו פורסמו בספרי עיצוב ובמגזינים בינלאומיים נחשבים. ירון כיהן במשך עשור כראש המחלקה לתקשורת חזותית ועיצוב גרפי במרכז האקדמי ויצו חיפה (כיום בית הספר לעיצוב, אוניברסיטת חיפה), ומאז שנת 2001 ועד היום משמש כמרצה במחלקה. הוא בעל תואר שני במולטימדיה מה-HKU באוטרכט, הולנד, במסלול אמנויות, ותואר ראשון בעיצוב גרפי ותקשורת חזותית מהמרכז האקדמי ויצו חיפה (כיום אוניברסיטת חיפה). בנוסף, ירון חבר בקבוצת האמנים ״סלונה״ ומשמש משנת 2005 כראש מסלול האנימציה בבית הספר ג׳אמפ-קאט/אין-מושן לעורכים ואנימטורים. במהלך הקריירה שלו, עבד כמעצב, מאייר ואנימטור עם יוצרים מובילים ופרויקטים בינלאומיים. בין עבודותיו הבולטות: מנהל קריאטיבי, מעצב ואנימטור לפרויקט ״העברים״ של יאיר קדר ולסדרה ״שבויים״ של דוקי דרור. עבודותיו ייצגו את ישראל בביתן הישראלי בפסטיבל קאן, והוא זכה בפרסים שונים בתחומי העיצוב.

 
ירון שיןירון שין